Basistul trupei Compact, Teo Peter, a murit intr-un accident de circulatie produs sambata pe Bulevardul Dacia din Bucuresti. Tragedia s-a produs din cauza unui angajat al Ambasadei SUA la Bucuresti, care a plecat din tara dupa aceea. "Imediat dupa efectuarea cercetarii la fata locului, a fost informat Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in vederea inregistrarii dosarului. S-a solicitat Ministerului Afacerilor Externe sa comunice daca cetateanul american beneficiaza de imunitate diplomatica", se arata in comunicatul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. Desi oficial acesta este puscas marin, MAE a comunicat anchetatorilor ca beneficiaza de imunitate diplomatica.

Drept urmare, soferul autoturismului care a accidentat masina in care se afla vedeta rock a putut sa plece din tara imediat dupa accident. Americanul era beat si a refuzat sa dea probe de sange pe motiv ca nu se foloseste instrumentarul ambasadei la care lucra. In afara de acest lucru, politistii au mai descoperit si faptul ca accidentul de circulatie s-a petrecut din vina puscasului marin. El conducea un Ford Expedition si a vrut sa intre pe Bulevardul Dacia de pe strada Polona fara sa acorde prioritate.

Desi este greu de crezut ca soferul vinovat pentru accidentul in care Teo Peter si-a pierdut viata va fi pedepsit, MAE face diligente in acest sens, solicitand extradarea si "ridicarea imunitatii pe care acesta o detine in baza Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice", conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.