Unul dintre presupusii asasini ai fiului presedintelui Republicii Ciad, romanul Marin Cioroianu, a fost predat autoritatilor franceze, miercuri seara, pe Aeroportul International Henri Coanda, informeaza Ministerul Administratiei si Internelor

Marian Cioroianu, in varsta de 42 de ani, originar din comuna Goicea, judetul Dolj, a fost retinut de autoritatile romane, la sfarsitul lunii noiembrie 2008, intr-o pensiune din localitatea Sansimion de langa statiunea Tusnad-Bai.

El era considerat deosebit de periculos, avand atribuit cod de periculozitate maxim. Cateva zile a fost monitorizat de ofiterii de la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

Asupra lui Cioroianu a fost gasit un pistol cu glont si un arc, ambele arme fiind acum in custodia autoritatilor.

Pe numele lui Cioroianu Marin, autoritatile franceze au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infractiunii de crima in banda organizata, dupa ce Brahim Deby, in varsta de 27 de ani, fiul cel mare al presedintelui Ciadului, a fost gasit mort in dimineata zilei de 2 iulie 2007 in parcarea imobilului in care locuia in Courbevoie (Hauts-de-Seine).

Tanarul ar fi fost victima unei "ambuscade", mai multi barbati cu cagule, care s-au dat drept politisti, imobilizandu-l la pamant.

Presa franceza a scris ca s-a folosit si un pistol de tip Taser, pentru socuri electrice. Agresorii, care au fost surprinsi de camerele de supraveghere in timp ce il urmareau pe Deby, au vrut sa obtina cheile apartamentului sau, pe care, de altfel, l-au devastat, parand sa caute ceva anume.

Ancheta autoritatilor franceze l-a identificat pe Marin Cioroianu ca fiind unul dintre cei implicati in acest asasinat.

Barbatul a fost predat autoritatilor judiciare franceze de catre ofiteri ai Biroului National Interpol si G.S.P.I. „Acvila”, din cadrul MAI.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, pe 29 decembrie, recursul impotriva prelungirii mandatului de arestare facut de Marin Cioroianu, romanul acuzat de implicare in uciderea fiului cel mare al presedintelui Ciadului.

Curtea de Apel Targu Mures a prelungit, pe 23 decembrie, mandatul de arestare pe numele lui Cioroianu, insa acesta a contestat decizia.

Romanul, care a fost inrolat in Legiunea straina franceza, a fost retinut, pe 28 noiembrie, intr-o localitate din judetul Harghita, fiind suspectat de implicare in asasinarea fiului cel mare al presedintelui Ciadului, in iulie 2007, la Paris, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.