Stratul de zapada masoara circa 30 de centimetri in Bistrita-Nasaud la Valea Mare de la poalele Muntilor Rodnei, unde continua sa ninga slab, potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA)

Dispecerul de serviciu al SGA a informat astazi ca in aceasta dimineata cel mai frig a fost la Piatra Fantanele in Pasul Tihuta, unde s-au inregistrat minus 9,5 grade Celsius. In judet au cazut precipitatii sub forma de ninsoare, cele mai insemnate fiind de 2,2 litri pe metru patrat la Valea Mare.

Seful SGA Bistrita-Nasaud, Doru Hasmasan, a declarat ca pe majoritatea cursurilor de apa sunt poduri de gheata, dar acestea nu necesita detonarea fiindca temperaturile s-au mentinut relativ constante in ultima perioada, iar precipitatiile au fost slabe si nu au dus la cresterea debitelor si la acumulari de gheturi.

Specialistii SGA supravegheaza insa toate cursurile de apa pentru a interveni in caz de nevoie impreuna cu pirotehnistii ISU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.