Social8 Ianuarie 200901:34

Lectura de un minut

Fostul ministru al Culturii, Adrian Iorgulescu, a precizat, miercuri, pentru Newsin, ca ii va chema in instanta, pentru calomnie, pe cantautorul Florin Chilian si pe Marius Marian Solea, consilier in minister, daca acestia vor continua sa lanseze acuzatii privind activitatea sa in timpul mandatului.

"Nu am ce sa comentez in legatura cu acuzatiile aduse de cei doi. Exista o decizie a procuraturii, pe care am primit-o acum doua saptamani, pentru care s-au facut cercetari. In urma lor s-a decis neinceperea urmaririi penale. De acum inainte, pe baza acestui act, le voi intenta proces pentru denunt calomnios si calomnie", a declarat Adrian Iorgulescu.

Florin Chilian a facut publica, marti, o sesizare trimisa, impreuna cu Solea, catre Directia Nationala Anticoruptie, pe 19 decembrie 2008, in care se mentioneaza, printre altele, ca Adrian Iorgulescu, ca ordonator principal de credite, ar fi virat sume totalizand peste un milion de euro firmei Star Media Music SRL, firma pe care tot fostul ministru ar fi infiintat-o, cu putin timp inainte de a ajunge la conducerea Culturii si Cultelor.

Anul trecut, Florin Chilian a chemat in instanta Ministerul Culturii pe motiv ca institutia ar fi incalcat Legea drepturilor de autor folosind melodia "Zece" in spotul campaniei "Mai bine o carte". In luna martie, Tribunalul Bucuresti a decis ca ministerul, in calitate de beneficiar, si nu de producator al spotului, nu era obligat sa incheie un contract pe drepturi de autor cu Chilian.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.