Aproape 100 de basculante, care au format un sir lung de trei kilometri, au bulversat traficul. Protestatarii vor sa poata circula din nou pe DN1 Bucuresti-Brasov

Marsul a fost organizat de Asociatia Transportatorilor Rutieri din Constructii, in semn de protest fata de restrictionarea de catre Ministerul Transporturilor a traficului greu pe DN1 Bucuresti-Brasov. Manifestantii s-au adunat ieri-dimineata in comuna ilfoveana Otopeni, de unde au plecat in coloana spre sediul guvernului, pe traseul bulevardul Aerogarii-Pasarela Pechea-Strada Nicolae Caranfil-Bulevardul Aviatorilor-Arcul de Triumf-Bulevardul Kiseleff-Piata Victoriei.

Liderii asociatiei au depus la guvern o lista de revendicari, in care au cerut Executivului sa anuleze ordinul ministrului Transporturilor privind restrictionarea traficului greu pe DN1 Bucuresti-Brasov. Protestatarii spun ca decizia este neconstitutionala si le afecteaza afacerile. Ei mai au 11 revendicari "pur tehnice", pe care doresc sa le dezbata cu reprezentantii Ministerului Transporturilor. Marsul a fost pasnic si s-a terminat cu o ora mai devreme decit era programat.

Potrivit reglementarilor locale privind accesul camioanelor pe drumurile din Bucuresti, organizatorii ar fi trebuit sa achite o taxa de 300 de milioane de lei, dar ei sustin ca nimeni nu le-a cerut acesti bani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.