In fiecare an mii de turisti europeni calatoresc in tari din Asia, America de Sud, Africa si Sud-Estul Europei pentru a intretine raporturi sexuale cu minori. Desi este ilegal, cu greu vreunul dintre acesti infractori ajunge dupa gratii. Acest lucru trebuie sa inceteze.
Cu totii stim ca se intampla, uneori chiar si acasa.. Si cu toate astea nu scoatem o vorba. Exploatarea sexuala a copiilor este o crima la nivel mondial. Din pacate, de multe ori are stransa legatura cu turismul si calatoriile. Ajuta si tu la stoparea turismului pentru sex, daca nu pentru tine, fa-o pentru sora ta mai mica, pentru fiul tau, pentru milioanele de copii-victime ale violatorilor. Pentru ca nu sunt papusi cu care te joci cum vrei si le pui inapoi in vitrina, pentru ca sunt copii si daca te joci nu mai sunt niciodata la fel..

Semneaza petitia impotriva abuzurilor asupra copiilor si fa-te auzit. Pentru ca guvernul tarii tale, Parlamentul European si toata lumea sa stie ca tu sustii lupta impotriva exploatarii sexuale asupra copiilor din tara ta si din strainatate. Alatura-te campaniei initiate de Terre des Hommes, campanie ce pune accent pe investigarea si urmarirea in justitie a infractorilor dar si pe protejarea si integrarea victimelor. Semneaza, alaturi de ONG-uri si membri ai Parlamentului European, petitia online www.sayno.eu, exprima-ti prin semnatura ta ingrijorarea privind exploatarea sexuala a copiilor din intreaga lume.

Exploatarea sexuala a copiilor reprezinta un flagel care nu scuteste nicio regiune sau grup social. Potrivit ONU, 150 de milioane de fete si 73 de milioane de baieti au fost supusi abuzurilor sexuale. Pe teritoriul Europei intre 10 si 20% dintre minori sunt victime ale exploatarii si abuzurilor sexuale. In Romania, 1 din 6 victime ale delictelor sexuale, are sub 18 ani.

Romania, si in special Bucurestiul, reprezinta una dintre principalele destinatii de calatorie din Europa pentru pedofili. Cele mai frecvente victime sunt copiii strazii, estimandu-se ca cinci la suta intre acestia, sunt fortati sa intretina raporturi sexuale.

Ai atatea sanse sa impiedici abuzul sexual al unui copil

Majoritatea persoanelor implicate in sexul comercial, provin din familii destramate, cu parinti despartiti si recasatoriti de mai multe ori, tati vitregi alcoolici care abuzeaza fizic si sexual de copil. Exploatarea are loc in strada, in cluburi, in locuinte sau spatii private. Majoritatea victimelor au fost traficate ca urmare a unei promisiuni false, care a fost facuta de catre o cunostinta sau un prieten al victimei. In multe cazuri, insusi proxenetul intra in actiune iar tehnologia de astazi permite raspandirea rapida si profitabila a acestui fenomen. Cu costuri minime si profit maxim, proxenetii recruteaza tinere intre 13 si 18 ani, varsta considerata cu grad ridicat de risc, pe internet. Astfel a fost introdus termenul de "grooming"- incercarea unui adult de a contacta in scopuri sexuale copii sau adolescenti, prin intermediul forumurilor de discutie de pe internet. Groomingul este considerat a fi un delict si se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Traficul de femei si copii in scopul exploatarii sexuale ramane o problema grava. Legea impotriva traficului de fiinte umane, adoptata in 2001 nu a aratat efecte imediate. Femei si copii sunt luati din Romania spre diferite tari din Vestul si Estul Europei, unde sunt exploatati sexual. In particular, copiii strazii sunt victime facile promisiunilor false ale traficantilor. Creste tot mai mult numarul rapoartelor despre copiii care sunt obligati sa practice prostitutia in orase precum Hamburg, Berlin si Amsterdam.
Romania reprezinta de asemenea, o tara de tranzit pentru vitcime care provin dintr-o gama larga de locatii, cum ar fi Turcia sau Tailanda, spre alte destinatii din Europa.

In Romania, abuzul sexual al copiilor se pedepseste cu inchisoarea de pana la cincisprezece ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.