Social8 Ianuarie 200917:09

Lectura de un minut

Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC) va organiza vineri, in Capitala, un miting de pace in semn de solidaridate cu victimele razboiului din Fasia Gaza, la care vor participa 100 de membri ai comisariatului, membri ai organizatiilor colaboratoare si simpatizanti, a anuntat CSC.

Mitingul va avea doua etape. Pentru inceput, participantii se vor afla, intre orele 10.00 si 11.30, in fata sediului Guvernului Romaniei, iar apoi, intre 12.30 si 14.00, in fata Palatului Parlamentului, pe aripa dinspre Parcul Izvor.

Prin acest miting, CSC isi exprima ingrijorarea fata de cetatenii romani sau de origine romana aflati in zona conflictelor, dorind, in numele acestora, oprirea conflictului militar dintre Israel si gruparea Hamas.
De asemenea, CSC sustine ca va sprijini pozitia exprimata de Ministerul Afacerilor Externe, care si-a exprimat preocuparea fata de evenimentele din Fasia Gaza, apreciind ca este necesara incetarea imediata a conflictelor.

Mitingul a fost autorizat de Primaria Municipiului Bucuresti.

CSC este o structura neguvernamentala care si-a inceput activitatea la 1 octombrie 2003, are personalitate juridica si functioneaza, ca structura unica, pe principii asemanatoare institutiei Avocatului Poporului. CSC are reprezentante teritoriale in toate judetele tarii si in strainatate.

Dupa o saptamana de raiduri aeriene, trupele si tancurile israeliene au invadat, sambata, Fasia Gaza controlata de Hamas. Lansata in 27 decembrie, ofensiva israeliana s-a soldat, pana in prezent, cu moartea a peste 660 de palestinieni si ranirea altor 2.950, potrivit serviciilor de urgenta palestiniene.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.