Filiala Cluj a Cartel Alfa a depus miercuri un denunt penal impotriva Lilianei Minca, director general si presedinta Companiei Nationale „Loteria Romana”, pentru fals si uz de fals in declaratii.

Presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop a declarat in cadrul unei conferinte de presa, ca Adunarea Generala a Actionarilor a decis in luna decembrie sa restructureze compania prin desfiintarea sucursalelor, insa sindicalistii au atacat hotararea Tribunalului Cluj cu privire la anularea certificatului de inmatriculare, transmite NewsIn.

Motivul invocat de Pop este acela ca, desi stia ca certificatul de inmatriculare fiscala exista la Registrul Comertului, Liliana Minca a dat anunt in presa ca acesta este pierdut, lucru care a condus la anularea sa de cater instanta. Asadar, considera sindicalistul, directorul general al Loteriei Romane se face vinovata de fals si uz de fals in declaratii.

„Noi am atacat in instanta incheierea judecatoreasca prin care sucursala a fost desfiintata, am facut un denunt penal impotriva presedintei companiei pentru fals si uz de fals in declaratii. Am depus-o in cursul zilei de astazi la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca. Intre timp, sigur ca vom solicita ordonanta presedintiala de suspendare a efectelor incheierii judecatoresti din 18 sau 20 decembrie (n.red. – decembrie 2008)”, a decalrat Pop.

Presedintele Cartel Alfa Cluj considera ca se pregateste o privatizare mascata a Loteriei Romane, una dintre cele mai profitabile companii de stat. Acest lucru va rezulta in pierderea locurilor de munca in cazul a 400 de angajati. „La nivelu tarii sunt circa 400 de oameni afectati, ar trebui sa urmeze, in aceasta situatie, o concediere colectiva, care nu a fost anuntata fata de sindicate”, a mai spus Grigore Pop.

Acesta a mai spus ca din cei 3.000 de sindicalisti ai Companiei Nationale Loteria Romana, 1.200 sunt membri Cartel Alfa Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.