Reintroducerea culturii bicicletei in Romania din cadrul primei etape a proiectului "Velorutia in scoli", derulat pe parcursul anului 2008, a reprezentat o premiera in Romania, mai exact a marcat un prim pas facut in acest sens de o organizatie non-guvernamentala.
In decembrie 2008, a luat sfarsit programul "Velorutia in scoli", program de informare, educare si promovare a beneficiilor mersului pe bicicleta derulat de asociatia "Bate Saua sa Priceapa Iapa” in scolile, liceele si facultatile bucurestene.

"Velorutia in scoli", a demarat un proces care sa contribuie la realizarea urmatoarelor lucruri: o schema simpla de retele de benzi si alei de bicicleta care sa le permita elevilor si studentilor sa pedaleze in siguranta spre cursuri. O reteta simpla de programe de stimulare si incurajare pentru folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare spre scoala, o programa care sa includa initierea in mersul pe bicicleta inca din clasele primare.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.