Vremea va continua sa fie rece, chiar geroasa, indeosebi dimineata si noaptea, in cea mai mare parte a Romaniei, cu temperaturi minime cuprinse intre -18 si -8C, a anuntat miercuri Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), populatia urmand sa aiba prioritate la furnizarea de gaze.

In depresiuni, temperaturile vor scadea chiar si pana la minus 25 grade Celsius, a mai anuntat ANM.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a instituit, miercuri, situatie de urgenta, ca urmare a sistarii furnizarii de gaze rusesti catre Romania, dar a precizat ca populatia si unitatile publice nu vor avea de suferit din aceasta cauza. El a subliniat, totusi, ca, daca temperaturile vor scadea sub minus 15 grade o parte dintre agentii economici ar putea fi obligati sa-si intrerupa activitatea, informeaza NewsIn.

ANM a anuntat ca, miercuri, va ninge slab, pe arii restranse in Oltenia, iar noaptea, local, in Banat, Crisana si Maramures. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 4 grade, iar cele minime intre -12 si -2 grade, mai coborate in depresiuni, pana la -17 grade in Transilvania.

Joi vor fi innorari si ninsori, cu precadere in primele ore ale zilei, local in vestul, centrul si nordul tarii, iar dupa-amiaza si in prima parte a noptii, pe arii extinse in sud si est. Spre sfarsitul intervalului, cerul se va degaja, vremea devenind geroasa. Vantul va sufla moderat in tara, cu unele intensificari in Moldova si Dobrogea, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 4 grade, iar cele minime intre -18 si -6 grade, local mai scazute in depresiuni, posibil si sub -22 grade.

Vineri, vremea va fi geroasa, indeosebi dimineata si noaptea, in cea mai mare parte a tarii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -8 si 0 grade, iar cele minime intre -18 si -8 grade, local mai scazute in Transilvania, in zonele depresionare fiind posibile si valori sub -25 grade.

Sambata, temperatura aerului va marca o crestere usoara, dar vremea va continua sa fie rece, chiar geroasa dimineata si noaptea, indeosebi in centrul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 si 3 grade, iar cele minime intre -14 si -4 grade, mai scazute in depresiuni, ajungand la -18 grade in Transilvania.

Vremea se va imbunatati usor de duminica, temperatura aerului urmand sa creasca treptat pana miercurea viitoare, mai ales la deal si la munte, unde maximele vor fi de 1-2 grade, iar minimele vor varia intre -7 si - 6 grade.

Si in Bucuresti vremea va continua sa fie rece in intervalul 7-14 ianuarie 2009, cu minime cuprinse intre -12 si -10 grade, maximele urmand sa fie intre 0 si 2 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.