Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) a redeschis Canalul Sulina si Bara Sulina miercuri dimineata, dupa aproape o zi in care vantul puternic si valurile mari de pe mare au facut imposibila navigarea in conditii de siguranta, transmite corespondentul NewsIn.

"AFDJ Galati a ridicat astazi (miercuri, n.r.), la ora 9.20, restrictia de navigatie pe Canalul Sulina si prin Bara Sulina, impusa marti, deoarece conditiile meteorologice s-au imbunatatit si permit circulatia navelor in siguranta", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al AFDJ, Emanuela Turcu.

Canalul si Bara Sulina au fost inchise marti dimineata, la 10.20, din cauza furtunii puternice de pe mare. Vantul atingea viteza de 70 de kilometri la ora, iar valurile marii masurau sase metri inaltime.

Cele doua nave obligate sa stationeze in ultimele 24 de ore din cauza inchiderii temporare a navigatiei pe Canalul Sulina si prin Bara Sulina au primit permisiunea de a-si continua calatoria. Una dintre ele a oprit in rada Portului Sulina, iar cealalta a oprit la ancora la mila 49, dupa orasul tulcean Isaccea.

Ultima data cand AFDJ a inchis Canalul si Bara Sulina a fost in a doua decada a lunii decembrie, cand restrictiile au fost mentinute timp de 48 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.