Peste 70 de prahoveni au ajuns la spital cu trichineloza pana in prezent, iar numarul acestora poate creste in zilele urmatoare, deoarece efectul bolii se instaleaza pana la doua saptamani dupa consumul carnii de porc infestate

In total, inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare au descoperit 64 de cazuri de boala in judetul Prahova. "In multe dintre aceste cazuri, oamenii au mancat intai carnea si dupa aceea, ajungand la spital, am constat noi ca e carnea infestata. Practic, am avut 64 de cazuri si 71 de oameni care au consumat carne infestata", a precizat, pentru NewsIn, directorul DSV Prahova, dr. Viorel Bogdan.

"La Maneciu, putem vorbi de un focar destul de serios, aici au existat 15 consumatori care au ajuns la spital dupa ce au mancat din acelasi porc. De asemenea, la Ploiesti am mai inregistrat doua focare de trichineloza, iar alte probleme am descoperit in localitati ca Floresti, Breaza, Baicoi, Colceag sau Sirna", a mai spus directorul DSV Prahova.

Primele simptome ale infestarii cu trichineloza sunt greata, varsaturi, dureri de cap, dureri musculare, umflaturi la nivelul pleoapelor si al fetei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.