Sergiu Nicolaescu si Adrian Paunescu au primit verdict de necolaborare cu Securitatea. Totusi, cei doi par sa fi avut unele legaturi cu politia politica, si nu doar ca urmariti.
CNSAS a publicat pe site-ul sau adeverintele de necolaborare pentru mai multi politicieni care au candidat in alegerile din noiembrie 2008. Printre ei se numara Adrian Paunescu si Sergiu Nicolaescu. In dosarul de urmarit al lui Sergiu Nicolaescu, deschis in perioada 1977 - 1978, este mentionata urmatoarea informatie: „In ziua de 9 noiembrie 1977, regizorul Sergiu Nicolaescu a comunicat organelor Ministerului de Interne ca in noaptea de 5/6 noiembrie a.c. a fost vizitat la domiciliu de fostul sau coleg P.M., prilej cu care P.M. i-a adus grave amenintari la adresa persoanei sale si a lansat versiunea ca «va incerca un atentat impotriva sefului statului, ori a unui membru al familiei sale»“.

Regizorul le-a mai povestit securistilor ca acest personaj i-a precizat ca „a facut o scoala de spionaj si va lucra in strainatate pentru Securitatea romana”. Despre motivele care l-au determinat pe celebrul regizor sa raporteze vizita facuta de P.M. vorbeste aceeasi nota: „Sergiu Nicolaescu pretinde ca a tinut sa aduca aceste aspecte la cunostinta conducerii MI nu pentru amenintarile la adresa persoanei sale, ci pentru «grave deservicii ce ar putea fi aduse Romaniei in strainatate de un personaj odios cum este P.M»“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.