Marile proiecte de infrastructura ar putea fi urgentate ca urmare a modificarii legislatiei privind exproprierea terenurilor utilizate pentru constructia autostrazilor si drumurilor nationale.

Guvernul a aprobat saptamana trecuta o ordonanta de urgenta care simplifica procedurile de expropriere a terenurilor utilizate la constructia de autostrazi si drumuri nationale si permite inceperea mai rapida a lucrarilor.

Conform noului act normativ, exproprierile de terenuri utilizate la constructia de autostrazi nu mai pot fi suspendate sau sistate in cazul in care exista un litigiu privind proprietatea respectiva. Actul normativ prevede ca atat procedura de expropriere, cat si lucrarile de utilitate publica privind drumurile nu pot fi suspendate sau sistate la cererea vreunei persoane care invoca existenta unor litigii privind proprietatea expropriata. Legislatia aplicata pana in prezent facea referire la imposibilitatea suspendarii sau sistarii in aceste conditii doar a lucrarilor de utilitate publica, nu si a procedurii de expropriere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.