Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Capitala a intrat, marti, in lucrari de modernizare, care se estimeaza ca vor costa peste 600.000 de euro si se vor desfasura pana in 2010, potrivit reprezentantilor institutiei.

Fondurile necesare pentru reabilitarea cladirii provin dintr-un imprumut acordat Ministerului Culturii, in 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Imprumutul este destinat reabilitarii a 23 de monumente istorice din Romania, potrivit Unitatii de management al proiectului "Reabilitarea Monumentelor Istorice din Romania", informeaza NewsIn.

Pe lista de prioritati figureaza finalizarea lucrarilor de refacere a fatadei muzeului, extinderea bibliotecii, refacerea si restaurarea imprejmuirilor, lucrari de modernizare care sa permita accesul persoanelor cu handicap, mansardarea corpului sudic, reabilitarea si modernizarea centralei termice a muzeului.

"Piesele din actuala expunere permanenta vor fi prezentate publicului intr-o noua scenografie, multe dintre tematici urmand a fi concepute ca diorame deschise de mari dimensiuni. In cadrul acestei modernizari sunt luate in calcul si amenajarea de spatii multimedia, spatii de relaxare si de joaca interactiva pentru copii. Subsolul cladirii, care in vechea expunere adapostea dioramele, va fi dedicat in totalitate prezentarii ecoregiunilor din Romania", precizeaza seful Departamentului de Comunicare al muzeului, Aurora Stanescu.

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa a fost infiintat pe 3 noiembrie 1834, prin decretul princiar semnat de domnitorul Alexandru Ghica. “Museul National” din Bucuresti ajunge una dintre cele mai populare institutii muzeale romanesti, in 2005, in urma unui sondaj comandat de Ministerul Culturii si Cultelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.