Unul dintre cele doua poduri de pontoane care face legatura intre faleza raului Mures si intrarea in Strandul Neptun din municipiul Arad s-a rupt, marti, din cauza sloiurilor de gheata care s-au format in aval, pe o lungime de cateva sute de metri, transmite corespondentul NewsIn.

Cele doua poduri de pontoane care fac trecerea peste raul Mures au fost monitorizate in ultimele zile de autoritatile locale, dupa ce sloiurile de gheata amenintau sa le rupa.

Podul care s-a rupt marti a inceput sa cedeze inca din cursul zilei de duminica, fiind deplasat cativa metri, sub presiunea sloiurilor de gheata. Totodata, blocul de beton de care era ancorat podul pe mal a fost scos din pamant, iar o casuta de vacanta aflata langa punctul de ancorare a fost smulsa din temelii si suspendata in aer. Mai multi pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Vasile Goldis“ au intervenit marti pentru recuperarea pontoanelor.

Purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici, a precizat, marti, ca situatia podurilor va fi monitorizata in continuare, accesul oamenilor in aceste zone fiind interzis.

Cele doua poduri de pontoane, care erau ridicate de obicei pe timpul iernii, au ramas montate pentru a facilita accesul pietonal pe Strandul Neptun, unde functioneaza si in aceasta perioada cateva cluburi si restaurante.

Podurile de pontoane care fac legatura intre faleza raului Mures si intrarea in Strandul Neptun din municipiul Arad sunt lungi de aproximativ 100 de metri, iar anul trecut au fost supuse unor reparatii generale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.