SC Termoficare 2000 din Pitesti a redus in marti dimineata debitul de gaz natural catre cele doua centrale termice din oras la mai mult de jumatate, ca urmare a scaderii cotei de gaze pe care o importa Romania din Rusia.

Directorul societatii care livreaza agent termic in Pitesti, Iulian Richiteanu, a precizat ca inca de luni s-a primit o notificare din partea Transgaz, prin care erau anuntati ca trebuie sa rationalizeze consumul de gaze in tot orasul.

"Azi noapte (noaptea de luni spre marti, n.r.) nu am fost afectati, insa de marti dimineata am redus cantitatile de gaz natural. La CET SUD s-au redus de la 14.000 metri cubi pe ora la 6000 metri cubi pe ora, iar la CET Gavana de la 8.000 la 3.000 de metri cubi pe ora. Cauzele sint cele de la nivel national, din cauza diferendelor dintre Rusia si Ucraina, dar si temperaturile extrem de scazute inregistrate in ultimele zile.
Daca in mod normal temperatura din apartamente trebuia sa fie undeva la 20-22 de grade Celsius, acum termometrele vor arata cu pina la 3-5 grade Celsius mai putin " a declarat Iulian Richiteanu, citat de NewsIn.

Nu se stie deocamdata cat va dura aceasta situatie, insa vor fi afectate aproximativ 45.000 de locuinte. Directorul SC Termoficare 2000 a mai precizat ca temperatura agentul termic din calorifere se va situa undeva la 40 de grade, mult prea putin pentru ca apartamentele pitestenilor sa se incalzeasca.

"Foarte probabil astazi vor sista si apa calda in tot orasul. Este o masura pe care o sa o analizam in cadrul unei sedinte. Vom anunta populatia in cazul in care oprim apa calda", a mai precizat Iulian Richiteanu.

Ministerul Economiei a anuntat, marti, ca Gazprom a sistat complet livrarile de gaze prin statia Iasccea 2 si prin urmare statia a fost inchisa pentru a evita depresurizarea, iar Transgaz a luat masuri speciale pentru a rezolva situatia de criza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.