Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, l-a demis pe managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Prof. Dr. Victor Babes", Cristian Banu, in urma unui control in spital, sambata, informeaza Ministerul Sanatatii

„Nu merg in spitale pentru a pedepsi pe cineva. Daca intr-un loc gasesc lucruri bune, trebuie sa le spun. Si in Maternitatea Giulesti nu am avut ce reprosa managerului sau personalului. Dar nu pot admite ca alti manageri, cum ar fi cel de la Spitalul Babes, sa nu se preocupe de asigurarea conditiilor necesare desfasurarii actului medical”, a declarat Ion Bazac, ministrul Sanatatii, in urma controlului efectuat sambata.

In urma acestui control, ministrul a dispus incetarea contractului de management incheiat cu managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Prof. Dr. Victor Babes”, Cristian Banu. De asemenea ministrul a cerut analizarea situatiei laboratorului de radiologie al aceluiasi spital.

O echipa de control, condusa de ministrul Ion Bazac a efectuat sambata, 3 ianuarie, o verificare la Spitalul Clinic de Boli Infectioanse "Prof, Dr. Victor Babes" si la Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sarbu”.

Actiunea de control a avut ca scop verificarea capacitatii spitalelor de profil din Capitala de a asigura asistenta medicala si urgentele, in conditiile cresterii, in ultima perioada, a infectiilor respiratorii. De asemenea, echipa de inspectori sanitari care l-a insotit pe ministru a verificat si modul in care in aceste unitati se respecta prevederile legislative in vigoare privind conducerea si organizarea unitatilor si compartimentelor de primiri urgente.

La Spitalul Clinic de Boli Infectioase Victor Babes, in urma controlului, au fost constatate nereguli legate de numarul mic de asistenti medicali din laboratorul de radiologie, nefunctionarea unui aparat de radiologie de circa sase luni de zile, lipsa oxigenului din saloanele de pneumologie, neechiparea corespunzatoare a vizitatorilor, refolosirea baloanelor de ventilatie de unica folosinta la camera de garda.
La Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie "Panait Sarbu", in urma controlului efectuat, nu au fost gasite nereguli. Ministerul Sanatatii a anuntat ca va sprijini conducerea Spitalului Panait Sarbu pentru identificarea solutiilor necesare cresterii spatiului afectat incubatoarelor pentru nou nascuti prematuri din cadrul sectiei de Terapie Intensiva si Nou Nascuti.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, i-a demis, la sfirsitul lunii decembrie, pe managerii spitalelor judetene de urgenta din Giurgiu si Slobozia, in urma unor grave nereguli constatate in aceste spitale, la un control efectuat pe 23 decembrie, a anuntat ministerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.