Unul dintre podurile de pontoane care face legatura intre faleza raului Mures si intrarea in Strandul Neptun din municipiul Arad este in pericol de a fi rupt din cauza sloiurilor de gheata, care s-au format, in aval, pe o lungime de aproximativ doi kilometri, transmite corespondentul NewsIn.

Acumularile de gheata din ultimele zile au mutat podul de pontoane cu cativa metri in aval, circulatia oamenilor pe pod fiind interzisa de autoritatile locale. „Situatia de la podul de pontoane este monitorizata din ora in ora. Deocamdata nu sunt probleme, deoarece podul de gheata format este stabil. Circulatia a fost oprita pe pod, inca de la sfarsitul sezonului estival, dar sunt in continuare persoane care il folosesc“, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Arad, Corina Draghici.

Corina Draghici a mai spus ca in cazul cresterii temperaturilor, pentru a se evita ruperea podului de pontoane, din cauza ca bucatile de gheata se vor pune in miscare, se va interveni pentru ridicarea acestuia. „Sunt unii tineri teribilisti care nu tin cont de avertismente si se aventureaza pe podul care este supus presiunii ghetii si ar putea ceda in orice clipa“, a mai spus purtatorul de cuvant al Primariei Arad.

Podul de pontoane care face legatura intre faleza raului Mures si intrarea in Strandul Neptun din municipiul Arad, care este in pericol de a fi rupt de gheata, este lung de aproximativ 100 de metri, iar anul trecut a fost supus unor reparatii generale, fiind intarita si structura de rezistenta a acestuia.

Accesul in strandul Neptun din Arad se face, in perioada estivala, pe doua poduri de pontoane, amenajate de autoritatile locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.