Romania este singurul stat din lume care emite un model de pasaport electronic ce cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea faciala si impresiunile digitale, potrivit MAI.

Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice a introdus, incepand cu 2009, noul model de pasaport - biometric, care, conform Ministerului Administratiei si Internelor, are 50 de elemente de siguranta, cu 18 mai mult decat actele actuale.

Elementul de noutate al pasaportului biometric este introducerea mediului electronic de stocare, cipul, care include datele personale in fila informatizata, fapt ce face ca tara noastra sa fie singurul stat din lume care emite un model de pasaport electronic care cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea faciala si impresiunile digitale.

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, a apreciat ca pasapoartele electronice reprezinta doar unul dintre pasii pe care ii face in directia indeplinirii obiectivului Romaniei de a intra in spatiul Schengen in anul 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.