Aproximativ 14.000 de romani care muncesc in strainatate si care si-au petrecut sarbatorile de iarna acasa au iesit din tara prin punctele de trecere a frontierei din judetul Arad, in ultimele 24 de ore.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, agent Mihaela Les, a precizat ca prin punctele de trecere a frontierei Nadlac, Turnu si Varsand, au iesit din tara 13.900 de cetateni romani, in ultimele 24 de ore. De asemenea, prin vamile aradene au iesit din Romania peste 5.000 de cetateni straini. Potrivit NewsIn, cel mai tranzitat punct de frontiera a fost cel de la Nadlac, dar timpii de asteptare au fost de cateva minute.

„In aceasta perioada, cetatenii romani, stabiliti legal in strainatate si cetatenii straini, aflati in vizita in tara noastra, se reintorc in tarile de resedinta si origine. Pentru evitarea aglomerarilor, datorate in special infrastructurii punctelor de trecere, dar si afluxului de calatori se iau toate masurile necesare, astfel incat tranzitul sa se efectueze in conditii normale“, a declarat, duminica, agent Mihaela Les.

Majoritatea romanilor care muncesc in strainatate isi vor relua activitatile la locurile de munca luni dimineata.

Conform autoritatilor de frontiera, in cursul lunii decembrie au intrat in tara, prin punctele de trecere a frontierei din judetul Arad, 334.000 persoane, dintre care 224.000 au fost cetateni romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.