Locuitorii din orasul Intorsura Buzaului, Covasna, s-au confruntat, duminica dimineata, cu cea mai scazuta temperatura din iarna aceasta si din intreaga tara, de minus 30 de grade, cat aratau termometrele la ora 8.00.

Primarul orasului, Leca Bancila, a declarat pentru NewsIn ca, daca gerul se mentine, vor trimite in teritoriu oameni ai Primariei, pentru a verifica daca cetatenii cu probleme sociale in special au suficiente lemne sa se incalzeasca la aceste temperaturi extreme. Potrivit primarului, daca vor fi probleme vor identifica rezerve de lemne pentru a-i ajuta pe acesti oameni.

Gerul nu a fost mai bland nici in alte localitati din Covasna si Harghita. La Joseni termometrele au coborat duminica dimineata pana la minus 27,4 grade, la Sfantu-Gheorghe pana la minus 21 de grade, iar la Miercurea-Ciuc pana la minus 23 de grade.

Orasul Intorsura Buzaului, sau „mica Siberie” cum ii mai spun localnicii, este cunoscut pentru temperaturile extrem de scazute care se inregistreaza pe durata iernii. In urma cu trei ani, oamenii din Intorsura au cunoscut si temperaturi de pana la minus 37 de grade Celsius, intr-o noapte de februarie. Aceasta a fost cea mai geroasa noapte din istoria statiei meteo din zona, inaugurata in 1939.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.