Sarbu a dorit sa infirme informatiile potrivit carora majorarea indemnizatiei de crestere a copilului nu se va aplica. "Legea se va aplica de la 1 ianuarie", a precizat el, inainte de a participa la o sedinta informala a PSD. El a mai spus ca in cadrul discutiei informale de la Guvern de luni seara s-a discutat despre impunerea unui plafon. Intrebat de ziaristi daca se va introduce un plafon de doua sau trei salarii medii, el a spus "poate", arata NewsIn.

Guvernul va decide astazi forma finala de limitare a indemnizatiilor acordate mamelor in primii doi ani de crestere a copiilor, una dintre variante fiind acordarea banilor prin repartizarea pe grupe, in functie de veniturile obtinute de mame.

Spre deosebire de varianta propusa de guvernul Tariceanu, care nu impunea un plafon maxim pentru astfel de indemnizatii, noua formula ar putea limita suma de bani primita pentru cresterea copilului la maximum trei salarii medii pe economie.

Marian Sarbu mai preciza ca aceste indemnizatii ar putea fi limitate in functie de bugetul alocat Ministerului Muncii in noul proiect de guvernare. O alta varianta ar viza acordarea indemnizatiei de 85% din veniturile obtinute de mama in ultimul an inaintea nasterii, prin repartizarea pe grupe, in functie de castigurile obtinute.