Aflati care este starea partiilor si cat va costa un sejur la munte in aceste zile. Statiunile de schi Cavnic, Arieseni, Paltinis, Baisoara, Stana de Vale si Borsa sunt pregatite pentru turisti.

Peisajul feeric, zapada si starea buna a partiei de la Baisoara au scos mii de clujeni din casa, statiunea situata la 60 de kilometri de oras fiind luata cu asalt in aceste zile.

Partia de la Muntele Baisorii este cea mai cautata din judetul Cluj, fiind cel mai bine-intretinuta. Astfel, zilnic ajung aici pana la 3.000 de masini.

Pe langa placerea de a schia, a bea vin fiert sau a manca mici la minus 10 grade Celsius, exista si neplaceri: locuri de cazare epuizate, masini parcate si la cinci kilometri de partie, cozi la teleschi sau la putinele restaurante din statiune. Nebunia incepe inca de jos, unde traficul este mai intens decat in Cluj-Napoca.

Nu e Austria, dar merge

Multi dintre cei ce au ajuns zilele acestea, la Baisoara, s-au declarat multumiti de conditii. „Nu e ca in Austria, dar este bine. Intr-o jumatate de ora ajungem sus si seara ne intoarcem la Cluj.

Asa, nu mai suntem nevoiti sa platim si cazarea”, spune Alin Pop, care a venit cu sotia si baiatul de cinci ani sa schieze. Altii isi fac antrenamentul pentru luna ianuarie, cand preturile sunt mult mai accesibile in statiunile din Austria, unde obisnuiesc clujenii sa isi petreaca concediul de iarna. „Merg din 10 ianuarie, pana atunci vin aici”, spune Ionut Fenesan, un impatimit al snowboardului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.