Nepotismul este inca la putere in privinta angajarilor in Romania. Cel putin asa reiese dintr-un sondaj efectuat de compania Negoen pe www.bestjob.ro, in care se spune ca 53% din compatriotii nostri sustin ca si-au gasit locul de munca actual prin relatii.
Din cele 1.200 de persoane intervievate, 53% au declarat ca au obtinut o slujba folosindu-si pilele, 31% prin intermediul unui site, 9% printr-o agentie de recrutare, iar 7% ca muncesc la propria firma. "65% din contabili au declarat ca si-au gasit locul de munca prin relatii. IT-istii, in procent de 43%, s-au angajat accesind un site de recrutare, in timp ce managerii au apelat, in procent de 27%, la o agentie de plasare a fortei de munca", ne-a declarat Maria Suciu, PR Executive al Neogen. Ea a adaugat ca persoanele cu virste intre 35 si 45 ani au profitat in procentul cel mai mare de relatii (59%), in timp ce tinerii cu virste intre 20 si 25 de ani si-au gasit un job prin intermediul Internetului.

De remarcat ca 60% din cei care au cistiguri sub 150 de euro au apelat la relatii pentru a se angaja, in timp ce 32% din salariatii cu venituri intre 150 si 300 de euro si-au inceput cariera cu ajutorul Internetului. 13% din cei care cistiga intre 300 si 500 de euro si-au gasit o slujba printr-o agentie de recrutare, iar 26% din cei cu venituri de peste 1.000 de euro lucreaza in propria firma.
Sondajul a fost efecuat pe un esantion de 1.200 de persoane, in intervalul 28 aprilie-16 mai.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.