Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, i-a demis, luni, pe managerii spitalelor judetene de urgenta din Giurgiu si Slobozia, in urma unor grave nereguli constatate in aceste spitale, la un control efectuat pe 23 decembrie, a anuntat ministerul

Lipsa medicilor specialisti, nerespectarea standardelor de urgenta in timpul manevrelor medicale, lipsa unor materiale sanitare si chiar a unor medicamente obligatorii pentru unitatile de primiri urgente au fost o parte din problemele constatate de catre echipa de control.

La spitalul din Giurgiu, contrar raportarii autoritatii de sanatate publica din judet, in spital functionau doar opt linii de garda, in loc de 18, si erau prezenti doar trei asistenti medicali, fata de opt, cat se raportase. De asemenea, in spital nu se afla niciun medic anestezist.

La Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia, ministrul Sanatatii nu a gasit anestezice si relaxante musculare, medicamente obligatorii pentru aceste unitatile de primiri urgente, computerul tomograf functiona numai dimineata, iar la sectia de Radiologie nu era niciun medic.

Pe 23 decembrie, Ionut Bazac si o echipa a ministerului au efectuat un control neanuntat la unitatile de primiri urgenta din mai multe spitale judetene. Ministrul a vrut sa verifice, personal, daca datele raportate de autoritatile de sanatate publica, in privinta asigurarii asistentei medicale, se confirma in realitate. Din echipa de control a mai facut parte si dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.