"Explozia s-a produs dupa ce s-a incercat incalzirea unei butelii in baie. Aceasta avea scapari de gaz si o scanteie a determinat explozia. Intreg zidul despartitor, din baie, cu apartamentul vecin a fost daramat, iar alte sapte-opt apartamente au fost afectate prin smulgerea usilor sau spargerea geamurilor", a declarat, pentru NewsIn, lt.col. Dan Marciuc, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi.

Potrivit acestuia, unul dintre raniti, un barbat de 59 de ani care este si proprietarul buteliei, a fost transportat in stare grava la spital, avand arsuri de gradele II si III, traumatism cranio-cerebral si fiind in soc tramatic. Sotia barbatului, de 56 de ani, a suferit multiple fracturi la nivelul cutiei toracice. Ambi raniti au, potrivit medicilor, arsuri pe 15% din suprafata corpului.

Deocamdata, specialistii de la Inspectoratul in Constructii nu au stabilit daca explozia a pus in pericol structura blocului, care are opt etaje, deflagratia producandui-se la al treilea nivel. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi a precizat ca peretele prabusit nu era unul de sustinere.