Magistratii Judecatoriei Iasi au condamnat-o ieri pe fosta presedinta a Camerei de Comert a Regiunii Unu Nord Est (CCRUNE), Magda Tepoi, la cinci ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru „infractiuni impotriva intereselor financiare a Comunitatii Europene”.

Pe langa condamnarea la inchisoare, judecatorii i-au suspendat reprezentantei oamenilor de afaceri la UE, pe o perioada de cinci ani, dreptul de a fi director sau manager de proiecte finantate cu fondurile europene, dreptul de a alege si a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, precum si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.

Buna de plata

De asemenea, la cererea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Magda Tepoi va trebui sa plateasca aproximativ 133.000 de euro, bani care reprezinta prejudiciul cauzat Comunitatii Europene. Pana la plata acestei sume, vila sa aflata in cochetul cartier Copou va ramane sub sechestru.

Tepoi va trebui sa plateasca si 8.500 lei cheltuieli de judecata, dintre care 5.000 lei reprezinta valoarea unei expertize financiar contabile.

„M-am interesat, dar nu apare nicio pronuntare in condica. Nu stiu ce sa cred”, a spus ieri Magda Tepoi. Nici avocatul Mihail Vlasov, care a aparat-o pe Magda Tepoi o lunga perioada, si nici Carmen Bernic, decanul Baroului Iasi, care a sustinut pledoaria finala, nu au putut fi contactati. Sentinta nu este insa definitiva.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.