La sfarsitul lui 1987, actualul premier, Emil Boc, isi manifesta intr-un articol de ziar local hotararea de a participa direct la transformarea tarii.

Articolul, intitulat „Hotararea de a participa direct la devenirea comunista a patriei”, a aparut in data de 10 decembrie 1987 in „Faclia”, ziarul Partidului Comunist Roman din Cluj.

Solidar fata de PCR

Textul, gazduit in pagina a treia a ziarului, era prilejuit de apropierea Conferintei Nationale a PCR si facea parte dintr-un grupaj in care lideri ai mai multor categorii socio-profesionale isi exprimau adeziunea fata de programul partidului comunist.

In urma cu 21 de ani, viitorul premier scria: „Acum, cand intregul popor se pregateste sa intampine prin fapte de munca marele eveniment din viata partidului, unitatea tuturor cetatenilor tarii reliefeaza inalta raspundere ce ne revine fiecaruia in parte fata de destinul nostru revolutionar.

In acest climat de profunda angajare si raspundere, nu vom precupeti niciun efort pentru a ne putea onora cu cinste de nobilele misiuni ce ne revin, pentru a intampina Conferinta Nationala a partidului cu bogate si frumoase rezultate, alaturi de angajamentul solemn al participarii noastre.

Latura politico-ideologica are menirea sa creeze in randul studentilor atmosfera intelegerii profunde a dimensiunii politicii partidului si a statului nostru”.

Emil Boc nu a putut fi ieri contactat pentru a comenta pe marginea articolului publicat in „Faclia“. In urma cu sase ani insa, cand s-a mai discutat pe plan local pe marginea textului, el a negat ca ar fi autorul articolului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.