Postul TV History a decis sa nu mai difuzeze documentarul "Viata si Moarte la Roma", ca urmare a unui articol publicat, joi, de NewsIn, referitor la faptul ca, in acel film, Burebista si Decebal sunt prezentati ca fiind contemporani.
"Documentarul a fost suspendat, pe moment, din programul Viasat History, pana cand vom putea clarifica situatia. Cautam sa contactam echipa ce s-a ocupat de producerea sa din partea British Sky Broadcasting. Facem acest lucru, intrucat colaborarea cu acest furnizor nu a fost niciodata pana acum problematica, iar difuzarea acestui program nu a intentionat nicio clipa sa ofenseze telespectatorii romani", a precizat reprezentantul Viasat Romania (din care face parte History), Cristina Calinoiu.

Materialul "Viata si Moarte la Roma", produs in 2005, il prezinta pe intemeietorului statului dac in postura de contemporan al lui Decebal. Mai mult, personajul din documentar cu numele Burebista apare ca slujitor al conducatorului dacilor in cele doua razboaie contra Imperiului Roman, purtate in anii 101-102 si 105-106 d.Hr..


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.