Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, s-a triplat in ultimele 24 de ore, cand peste 18.000 de persoane au intrat in tara, majoritatea fiind muncitori romani stabiliti in strainatate care vin pentru a-si petrece sarbatorile acasa.

Conform celor precizate de agent Mihaela Les, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, duminica, traficul pe sensul de intrare in tara, prin cel mai mare punct de trecere a frontierei din vestul tarii se desfasura, pe sase benzi, din cele sapte existente. „Prin toate cele trei puncte de trecere a frontierei din judetul Arad, Nadlac, Varsand si Turnu, au intrat in tara peste 28.000 de persoane.

Prin punctul de trecere de la Nadlac au intrat in Romania aproximativ 18.000 de persoane, iar traficul se desfasoara, pe sensul de intrare, pe sase benzi. Personalul de control prezent in vama a fost suplimentat“, a precizat agent Mihaela Les, potrivit NewsIn.

Autoritatile de frontiera din Arad se asteapta ca numarul celor care intra in tara in aceste zile sa creasca, astfel ca au fost luate o serie de masuri pentru fluidizarea traficului. „Aproximativ 140 de politisti de frontiera vor desfasura, zilnic, in aceasta perioada, activitati de supraveghere si control a frontierei de stat. Cel mai tranzitat PTF va fi ca si in ceilalti ani Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac.

Pentru evitarea aglomerarilor, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera (Varsand, Turnu si Nadlac) existente la granita aradeana, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, datorate atat capacitatii limitate a infrastructurii punctelor de trecere, cat si a unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt“, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.