“Ati vazut de la cum s-a parlit porcul. Sarbii il acopera cu paie, romanii folosesc focul. Am taiat porcul in sapte feluri, putem spune, pentru ca am adus sapte porci si avem trei echipe din Serbia, una din Ungaria si trei din Jimbolia”, a declarat primarul Jimboliei, Gabor Kaba.
Macelarii s-au straduit sa fie cei mai buni. Rezultatele lor au fost si notate de catre membri unui juriu, dar doar pentru a face petrecerea cat mai interesanta. “Facem slanina, o sa pregatim sunca pentru afumat, carnati, caltabosi”, a spus macelarul Micescu Gheorghe, in timp ce un alt localnic din Cruceni prepara un gulas. “Avem carnea de porc proaspata si facem un papricas. Cam doua-trei ore o sa il fierbem”, a declarat barbatul. Macelarul care a castigat simpatia celor prezenti, la editia de anul trecut a Sarbatorii de Ignat este din 1958 maistru in transare si a preparat mezeluri si pentru fosta armata sovietica.
Mezelurile preparate la Jimbolia vor ajunge in Centrul de Copii “Sfantul Francisc” din Jimbolia si in “Nu ma uita”, la spitalul orasenesc Jimbolia si in centrul de batrani. Sarbatoarea se afla la cea de-a opta editie.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Interviu cu Marian Ion, CEO ING Hubs, IT-ist de pe vremea când a apărut...
Sursa: wall-street.ro