“Ati vazut de la cum s-a parlit porcul. Sarbii il acopera cu paie, romanii folosesc focul. Am taiat porcul in sapte feluri, putem spune, pentru ca am adus sapte porci si avem trei echipe din Serbia, una din Ungaria si trei din Jimbolia”, a declarat primarul Jimboliei, Gabor Kaba.
Macelarii s-au straduit sa fie cei mai buni. Rezultatele lor au fost si notate de catre membri unui juriu, dar doar pentru a face petrecerea cat mai interesanta. “Facem slanina, o sa pregatim sunca pentru afumat, carnati, caltabosi”, a spus macelarul Micescu Gheorghe, in timp ce un alt localnic din Cruceni prepara un gulas. “Avem carnea de porc proaspata si facem un papricas. Cam doua-trei ore o sa il fierbem”, a declarat barbatul. Macelarul care a castigat simpatia celor prezenti, la editia de anul trecut a Sarbatorii de Ignat este din 1958 maistru in transare si a preparat mezeluri si pentru fosta armata sovietica.
Mezelurile preparate la Jimbolia vor ajunge in Centrul de Copii “Sfantul Francisc” din Jimbolia si in “Nu ma uita”, la spitalul orasenesc Jimbolia si in centrul de batrani. Sarbatoarea se afla la cea de-a opta editie.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Campanie Salt Bank: banca dublează donațiile românilor
Sursa: futurebanking.ro
-
Beneficiile consumului de broccoli și rețete delicioase
Sursa: garbo.ro
-
Georgescu, după decizia CCR: Toate sunt scoase din context. Dacă ei spun e...
Sursa: wall-street.ro
-
Călin Georgescu cere continuarea procesului de votare în ciuda deciziei CCR
Sursa: kudika.ro