Pe 20 decembrie, crestinii sarbatoresc, conform traditiei, Ignatul - un obicei pur romanesc, care in ciuda normelor Uniunii Europene se mai pastreaza inca si in ziua de azi.
Din 2007, odata cu aderarea Romaniei la UE, normele sustin ca porcii nu mai pot fi sacrificati dupa traditia romaneasca, ci ei trebuie sa fie anesteziati total sau asomati inainte de sacrificare.

Incalcarea traditiei nu este insa pe placul taranului roman, care accepta cu greu normele moderne astfel ca porcii inca se mai sacrifica dupa clasicele obiceiuri, asa cum puteti vedea si in imaginile de mai jos. Se spune ca la taierea porcului nu trebuie sa asiste nici un milos, pentru ca, in conformitate cu obiceiul, porcul moare cu greutate, iar carnea nu va mai fi buna. Se crede chiar ca cei care vaita porcul il supara pe Dumnezeu. Noi completam prin a recomanda celor milosi si minorilor sa nu priveasca imaginile de mai jos.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.