Criza acuta de lichiditati in care a intrat statul a dus la intarzieri in plata salariilor persoanelor cu dizabilitati si a bugetarilor.

Plata salariilor bugetarilor si a pensiilor este in pericol din cauza crizei acute de lichiditati in care a intrat vistieria statului. Insa nu numai vistieria golita a dat peste cap trezoreriile care trebuie sa faca plati in aceasta perioada, ci si lansarea, de la 1 noiembrie, a Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale. Incercand sa se conformeze la noua structura, trezoreriile au intarziat cu aproape o saptamana sa vireze sumele necesare pentru plata indemnizatiilor persoanelor cu dizabilitati, alocatiilor pentru copii si mame etc.

Un singur lucru pare sa nu fi suferit intarzieri din cauza crizei de lichiditati: petrecerile cu sampanie ale structurilor din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, "organizate probabil pentru a sarbatori reusita de a lasa bugetul pustiit", dupa cum ne-a semnalat o persoana cu dizabilitati, profund afectata de neprimirea la timp a indemnizatiei proprii si de insotitor. "Ma mir cum nu s-au inecat cu sampanie, dupa cum au umilit pe cei mai oropsiti dintre oameni – nevazatorii si celelalte persoane cu handicap grav, ne-a spus A.P., cu durere in glas.

In cazul persoanelor cu dizabilitati grave, indemnizatiile erau platite, de regula, in data de 15 a lunii. De la Primaria Sectorului 3 ni s-a comunicat ca abia de maine se vor plati prin mandat postal indemnizatiile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.