Educatoarele nu mai sunt obligate sa-si faca radiografie la plamani la inceperea scolii. Consecinta: copiii de la o gradinita din Capitala au fost chemati la analize dupa ce educatoarea a fost diagnosticata cu TBC.

Parintii care au copiii inscrisi la fosta Gradinita nr. 98 din cartierul Drumul Taberei din Bucuresti, actuala anexa cu program scurt a Gradinitei nr. 222, au aflat cu stupoare ca trebuie sa mearga cu cei mici la analize IDR (n.r. - pentru depistarea tuberculozei). „Cu ocazia depistarii unui caz de tuberculoza pulmonara de forma contagioasa, va invitam in cadrul anchetei epidemiologice sa aduceti copiii la testare IDR la sediul Dispensarului de boli pulmonare al sectorului in zilele de marti si vineri“, se anunta in informarea trimisa de Dispensarul TBC din sectorul 3 catre gradinita.

„Cazul depistat“ este al educatoarei Angela Teodorescu de la grupa mica, pe care parintii o acuza de iresponsabilitate.

„De la 15 septembrie tusea intruna si i-am cerut sa-mi arate analizele. Dar nu a vrut. Toate educatoarele trebuiau sa-si faca analizele inainte de a incepe anul scolar, dar se pare ca ea si le-a falsificat. I-am facut copilului IDR-ul si astept rezultatele in 72 de ore“, spune Miruna Secmerean, mama unui copil de 3 ani si noua luni care invata la anexa Gradinitei nr. 222. Mai mult, directoarea gradinitei, Felicia Dinescu, spune ca abia ieri a primit verdictul de la Ambulatoriul TBC „Sf. Stefan“ ca educatoarea Angela Teodorescu are TBC.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.