Executivul a mai hotarat ca taloanele necesare pentru prezentarea la medicul de familie, restituite sau nedistribuite populatiei, sa fie arhivate de casele de asigurari de sanatate, urmand ca, la expirarea perioadei de arhivare, sa fie distruse.

Guvernul a decis si ca acele contracte incheiate intre Ministerul Sanatatii si unitatile aflate in coordonarea sau autoritatea sa, precum si contractele pentru produsele si serviciile necesare realizarii activitatilor din unele programe nationale de sanatate pentru care ministerul organizeaza licitatii la nivel national, vor fi atribuite de compartimentul intern pentru achizitii publice.

Dupa atribuire, monitorizarea si derularea contractelor se realizeaza de catre Agentia Nationala pentru Programe de Sanatate.

Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei a inceput la 1 iulie 2007 si este finantat integral de Ministerul Sanatatii Publice. S-a estimat ca suma necesara derularii acestui program este de circa 300 milioane euro.

Banii sunt alocati din fondurile proprii ale ministerului.

Romanii beneficiaza, gratuit, in cadrul acestui program, de o consultatie clinica si un set gratuit de analize care sa ajute la depistarea unor eventuale afectiuni cardiace, hepatice, renale, diabet sau anemii.