Noul tarif pentru serviciile de paza si ordine publica asigurate de personalul din Politia Comunitara a Muncipiului Bucuresti va fi de 2.126,27 lei pe luna de agent comunitar, in crestere fata de actualul tarif, de 1.097,8 de lei, conform unei hotarari care fi votata, luni, de consilierii Capitalei.

Hotararea, aflata pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB), mai prevede un tarif de 44,51 lei pe ora pentru transportul de valori.

Tariful de 1.097.8 lei fusese stabilit de CGMB in 2006 si aducea fonduri insuficiente Politiei Comunitare, care are in paza peste 50 de obiective din Capitala. Lipsa fondurilor proprii ducea la un transfer mai mare de bani de la bugetul local, conform expunerii de motive anexata la hotarare.

Potrivit organigramei aprobate de CGMB in 2005, Politia Comunitara are 1.087 de posturi, dintre care sunt ocupate, in prezent, 514. Finantarea cheltuielilor curente si de capital se asigura din venituri proprii obtinute din serviciile prestate, precum si din bugetul local al municipalitatii bucurestene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.