Raportul din 2005 al Amnesty International atrage atentia asupra saraciei din Romania, asupra tratamentelor inumane si degradante aplicate unor categorii defavorizate, libertatii presei si comportamentelor abuzive ale politiei.

VIOLENTA.

Amnesty International arata ca o treime din populatia Romaniei traieste sub pragul saraciei, cea mai afectata categorie fiind cea a batranilor, si ca tratamentele aplicate persoanelor cu handicap mental in spitalele de specialitate sunt degradante si inumane, multi pacienti devenind victime ale frigului si malnutritiei. Raportul mai scrie ca politia are adesea un comportament nepermis, angajatii acestei institutii fiind cei care recurg la intimidari si chiar la violenta, in special asupra rromilor.

Nici inchisorile din Romania nu corespund normelor internationale, documentul atragand atentia asupra agresiunii nejustificate asupra detinutilor care mor sau ajung in spitale. Amnesty International mai citeaza un studiu din iulie 2004 in care se arata ca aproximativ 66.000 de copii muncesc in conditii inumane, iar multi sunt vanduti in strainatate, unde devin sclavi sau victime ale abuzurilor sexuale. Organizatia atrage atentia si asupra libertatii presei, pusa in pericol de presiuni politice si economice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.