Transformarea Casei Radio intr-un imens centru comercial - Dambovita Center - da mari batai de cap vecinilor din zona.

Spre exemplu, managerul Spitalului Municipal, Gheorghe Iana, se declara neputincios fata de disconfortul pe care lucrarile de pe santierul de la Casa Radio il provoaca bolnavilor si angajatilor din institutia pe care o conduce.

„Cam de trei saptamani, nu este zi in care sa nu ne zgaltaie vreo cinci-sase detonari de la demolarea Casei Radio. Si am renuntat sa ma mai plang pentru ca, oricum, la Primaria Capitalei nimeni nu ne ia in seama”, spune directorul Iana.

„Un proiect dezastruos“

Printr-o scrisoare deschisa, adresata de un grup de 13 asociatii si fundatii celor mai importante institutii publice, se cere reanalizarea proiectului Dambovita Center, considerat de semnatari „un proiect dezastruos” din mai multe puncte de vedere.

Proiectul este contestat pentru ca are un impactul negativ asupra peisajului urban, al traficului stradal si al rezistentei solului, care contine o importanta panza freatica, dar si asupra mediului, in conditiile in care vor fi taiati 800 de copaci.

Autorii scrisorii cer, totodata, sa se faca public cunoscute concluziile studiilor aferente Dambovita Center.
Proiectul Dambovita Center prevede construirea unui mall, a unui hotel de cinci stele, a trei zgarie-nori de aproximativ 40 de etaje, a unei roti imense, cu diametrul de ­94 m,­­ dupa modelul celebrei London Eye, si a unei fantani cu jocuri de lumini dupa modelul celei de la Barcelona.