Palatul Justitiei din Bucuresti a fost decorat, cu ocazia sarbatorilor de iarna, cu opt palmieri si alti patru arbori exotici, despre care Curtea de Apel, care functioneaza in cladire, sustine ca sunt ai Primariei sectorului 4, dar reprezentantii acestei institutii afirma ca nu le apartin.

Potrivit raspunsului reprezentantilor Curtii de Apel Bucuresti, plantele decorative puse pe 12 decembrie in Sala Pasilor Pierduti nu sunt achizitionate de instanta, ci de primarie. „Primaria Sectorului 4 a decorat Palatul Justitiei pe perioada sarbatorilor de iarna. Nu sunt achizitii efectuate de Curtea de Apel Bucuresti”, se arata in raspunsul instantei.

Pe de alta parte, seful Amenajarii Domeniului Public si Privat sector 4, Marian Preda, a declarat, pentru NewsIn, ca palmierii din Sala Pasilor Pierduti din Palatul Justitiei nu sunt ai Primariei sectorului 4. „Chiar nu stiu ce cauta acei palmieri acolo. Nu sunt palmierii sectorului 4. Palmierii sectorului 4 sunt la ADPP 4 in sere. Palmierii nostri nu se pot manipula decat cu macaraua si au 5 metri”, a declarat Marian Preda.

Curtea de Apel Bucuresti va organiza pe 19 decembrie in Sala Pasilor Pierduti printre palmieri o serbare de Craciun.

Construirea Palatului de Justitie din Bucuresti a inceput in 1890, iar inaugurarea a avut loc la 19 octombrie 1895 in prezenta Regelui Carol I, cladirea reprezentand un monument istoric si de arta. Lucrarile de constructie au fost conduse de arhitectul Ion Mincu, iar interioarele sunt decorate cu statui de marmura poleite cu foita de aur si elemente decorative din lemn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.