Mohammad Munaf este anchetat de FBI si conform postului de televiziune Antena 1 el si rudele lui din Irak sint implicati in rapirea jurnalistilor romani. Aceleasi surse spun ca Munaf, omul lui Omar Hayssam, ar fi planuit rapirea pentru a-si plati datoriile de 4 milioane de dolari.

Conform postului de televiziune Antena 1, care citeaza surse de la Bagdad, rapirea jurnalistilor ar fi fost pusa la cale de Munaf, impreuna cu familia sa. Tot sursele televiziunii au declarat ca fratele lui Munaf, Yussuf Munaf, doi cumnati si Mahmoud, fratele lui Hayssam sint si ei arestati in Bagdad. Munaf ar fi planuit rapirea pentru a-si plati datoriile: 4 milioane de dolari, exact suma de care vorbea, la o zi dupa rapire, afaceristul sirian Omar Hayssam. Acesta urma sa trimita banii chiar lui Yussuf Munaf, dupa cum reiese dintr-o convorbire telefonica avuta de cei doi pe 30 martie si inregistrata de Antena 1.

Pina in prezent, nu s-a stabilit daca Munaf personal a decis sa ramina in custodia americanilor sau daca a fost retinut la Bagdad pentru a fi anchetat in cazul rapirii celor trei jurnalisti.

Oficialitatile americane nu au precizat daca Munaf este implicat in rapirea jurnalistilor romani. Pe de alta parte, pe site-ul www.news.com apare o informatie in care se spune ca surse din cadrul ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bagdad au confirmat faptul ca Mohammad Munaf contribuie la ancheta derulata de FBI. Ambasada SUA din Bucuresti a anuntat ca Munaf se afla in custodia fortelor multinationale de la Bagdad deoarece acesta detine informatii despre unele amenintari la adresa militarilor aflati in misiune in Irak. Intre timp, Georgette Mohammad, nevasata lui Munaf, asteapta intoarcerea sotului in tara.

Ea a declarat pentru "Evenimentul zilei": "Nici nu stiu ce sa mai zic. Nu stiu nimic sigur. In orice caz, am vorbit cu Basescu ieri si mi-a spus ca sotul meu a fost preluat de americani deorece este cetatean american si asta este procedura. Nu cred ca autoritatile romanesti mai au vreo treaba de acum inainte. Mai multe nu stiu. De asemenea, am primit un telefon de la ambasada americana. Nu stiu cu cine am vorbit, dar persoana aceea mi-a spus ca sotul meu este bine, este sanatos, dar ca a fost retinut de ei. Nu stiu insa pentru ce perioada. Mi s-a spus ca voi fi tinuta la curent atunci cind va fi cazul."


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.