Romanii de valoare din domeniile Stiinta, Cultura si Educatie vor beneficia de mai multa vizibilitate in strainatate, datorita activitatii Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.
Comisia va sprijini, din 2009, promovarea numelor de referinta din cele trei domenii, atat prin evenimente dedicate, cat si prin introducerea de date biografice si referinte in circuitul international, prin mai multe medii, inclusiv cel online. Printre personalitatile vizate se va numara, pentru inceput, dramaturgul Eugen Ionescu, informeaza NewsIn.

"Eu cred ca UNESCO este un foarte bun instrument pentru ca un posibil premiu Nobel sa vina in Romania, si nu in alta parte
", a spus criticul literar Nicolae Manolescu, ambasador al Romaniei la UNESCO.
Sedinta inaugurala a Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO a avut loc marti, in Capitala, cu participarea mai multor inalti reprezentanti ai organismelor si agentiilor ONU si UNESCO, precum si a unor membri ai guvernului.

Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, organism interministerial de analiza, sinteza si coordonare a programelor ce decurg din planurile elaborate de Organizatia Natiunilor Unite (ONU) pentru Educatie, Stiinta si Cultura, are un rol consultativ pe langa Guvernul Romaniei, pentru initiativele nationale aflate in acord cu obiectivele UNESCO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.