25 de elevi care mergeau intr-o tabara in Slovacia au fost blocati, timp de peste 12 ore, in vama Curtici din judetul Arad, deoarece trenul cu care se deplasau nu a putut circula pe teritoriul Ungariei din cauza grevei feroviarilor din aceasta tara, transmite corespondentul NewsIn.

Copiii sunt din Vaslui si Bucuresti, iar insotitorii grupului spun ca cei de la CFR le-au vindut biletele fara a-i informa despre greva feroviarilor ungari.

Grupul de elevi a ajuns in vama aradeana in cursul serii de luni, urmand ca marti sa ajunga in Bratislava. In acelasi vagon cu copiii erau si alte persoane, care urmau sa ajunga in Austria. "A trebuit sa pun la dispozitie o locomotiva, ca sa nu inghete copiii de frig“, a spus directorul CFR Calatori, Alexandru Noaptes.

Ceferistii romani au purtat negocieri cu angajatii cailor ferate maghiare pentru a putea pune la dispozitie o locomotiva independenta, care sa puna in miscare trenul in care se afla grupul de elevi. Marti, in jurul orei 13.10, trenul a plecat spre Ungaria, insa nu se stie daca va ajunge la destinatia finala.

Sindicalistii din cadrul cailor ferate maghiare sunt de trei zile in greva, timp in care circulatia trenurilor este oprita pe teritoriul Ungariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.