Cei trei isi motivasera cererea, prin intermediul avocatilor, prin faptul ca procurorii DNA nu ar fi sesizat legal instanta, informeaza NewsIn.

Concret, avocatii lui Muresan, Remes si Ciorba au declarat in instanta ca procurorii nu le-ar fi aratat clientilor lor procesul-verbal referitor la interceptarile convorbirilor, convorbiri ce ar fi fost inregistrate doar de denuntator, nu si de DNA. In acest fel, inculpatilor le-ar fost incalcat dreptul la aparare, au mai sustinut aparatorii acestora. In acelasi timp, procurorul care reprezinta DNA in instanta a afirmat ca toti inculpatii si-au vazut dosarele penale, precizand ca Ioan Muresan a fost la DNA de 23 de ori, in timpul anchetei.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, pe 9 iunie, pe fostii ministri ai agriculturii, Decebal Traian Remes si Ioan Muresan - primul, pentru trafic de influenta, iar cel de-al doilea, pentru complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata.

Totodata, procurorii l-au trimis in instanta si pe omul de afaceri Gheorghe Ciorba, in sarcina caruia a fost retinuta infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata.