Ateneul Roman va fi astazi, de la ora 19.00, gazda concertului aniversar organizat cu ocazia implinirii a 140 de ani de la infiintarea orchestrei Filarmonice George Enescu si a 120 de ani de la inaugurarea Ateneului Roman.

In programul concertului sunt incluse uvertura "Coriolan" si Simfonia nr. 9, de Ludwig van Beethoven, precum si "Poema Romana" de George Enescu, avandu-i ca interpreti pe soprana Irina Iordachescu, mezzosoprana Antonela Barnat, tenorul Ruben Muresan si basul Pauls Putnis, sub conducerea directorului general al Filarmonicii, Cristian Mandeal. Isi va da concursul si Corul Filarmonicii George Enescu, sub conducerea maestrului I. I. Prunner.

Evenimentul este organizat cu cu sprijinul familiei regale. Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana si Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei vor asista la concert din loja regala a Ateneului.

Primul concert gazduit al Filarmonicii a avut loc pe 15 decembrie 1868, sub conducerea dirijorului Eduard Wachmann. Printre lucrarile interpretate s-au numarat, si atunci, uvertura "Coriolan" si "Poema Romana".
Ateneul Roman a fost inaugurat in februarie 1888 si a devenit, in scurt timp, un simbol al culturii romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.