Toate tarile membre ale Uniunii, inclusiv Romania, trebuie sa aplice noul program din urmatorul an scolar. „Fructe in scoli” are drept scop combaterea obezitatii.

Comisia Europeana organizeaza o conferinta de promovare a programului „Fructe in scoli”, ca „un start sanatos pentru copiii nostri”.

Cei mai reprezentativi sefi de institutii interesate de sanatate, educatie si agricultura, din tarile Uniunii Europene se vor intalni pe 15-16 de­cembrie, la Bruxelles, pentru a discuta despre „Meniul cu fructe in scoli” ca o investitie in viitor. Co­misia Europeana va readuce in discutie constientizarea problemei obezitatii. In urma cu cateva luni, Uniunea Europeana a de­marat un program prin care elevii sa pri­meas­ca gratuit fructe si legume.

UE va aloca fonduri de 90 de milioane de euro pe an pentru achi­zitionarea si distribuirea de fructe si legume proas­pete in scoli.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.