Fostul director al SRI, Radu Timofte, este cercetat penal de procurorii DNA, dupa ce ar fi cumparat locuinta de serviciu inchiriata de la RAAPPS, desi nu avea calitatea de militar, pretul acesteia fiind mult mai mic decat pretul de pe piata imobiliara, conform unor surse judiciare.

Potrivit rechizitoriului intocmit generalilor SRI trimisi deja in judecata pentru afaceri cu locuinte ale RAAPPS, Radu Timofte si-ar fi achizitionat, in anul 2005, locuinta de serviciu printr-un contract de vanzare-cumparare. „Din documentele aflate la dosarul cauzei primite de la SRI si de la RAAPPS, rezulta ca, in perioada respectiva, Radu Timofte nu detinea in proprietate un imobil de locuit in municipiul Bucuresti, motive pentru care situatia acestuia constituie obiectul unei cauze penale distincte”, se arata in rechizitoriul procurorilor DNA, intocmit generarilor SRI.

Reamintim ca, pe 12 decembrie, mai multi fosti ofiteri SRI, printre care fostul adjunct al serviciului, generalul (r) Ion Popescu, si un actual adjunct, Dumitru Zamfir, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, dupa ce s-a constatat ca locuintele acestora, obtinute de la RAAPPS, au fost cumparate, ulterior, la preturi subevaluate.

Astfel, procurorii din cadrul DNA i-au trimis in judecata pe generalul (r) Ionel Marin, generalul (r) Dumitru Zamfir si pe maiorul Catalin Spiridon Miu, pentru inselaciune, fals in declaratii, instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Totodata, au mai fost deferiti justitiei generalul (r) Ion Popescu, colonelul (r) Virgil Turcu si locotenent colonel Marian Panaitescu, in sarcina carora s-au retinut trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.