Peste 1.000 de persoane au blocat, sambata, circulatia in centrul municipiului Arad si pe principala artera de iesire spre vama Nadlac, organizand un protest neautorizat, in semn de protest fata de triplarea taxei auto, transmite corespondentul NewsIn

Protestatarii au blocat zona din fata Palatului Administrativ, unde este sediul Primariei, al Consiliului Judetean si al Prefecturii, cu aproximativ 600 de autoturisme, claxonand incontinuu, iar traficul a fost deviat pe strazile paralele cu Bulevardul Revolutiei. Pe masinile participante la actiunea de sambata soferii au lipit afise, prin care au cerut eliminarea taxei auto, dar si mesaje la adresa Guvernului. De asemenea, protestarii au afisat banere prin care solicitau ajutorul Uniunii Europene.

"Jos taxa auto!“, "Mafia lui Tariceanu a lovit tot cetateanul“, "UE, ajuta-ne!“, "Nu dorim sa finantam afacerile unor membri ai Guvernului in defavoarea oamenilor de rand“, „Pana cand loveste Guvernul in omul de rand?“, „Tariceanu vreau Logan cu 2.000 de euro. Se poate? Daca nu, jos taxa auto“, au fost cateva dintre mesajele afisate de participantii la protestul neautorizat.

La protest au fost aduse si cateva sicrie si coroane de flori, prin care participantii au vrut sa simbolizeze moartea taxei auto. "Cerem abrogarea ordonantei prin care taxa de poluare pentru autoturisme creste de trei ori. Vom cere un comisar european care sa vina sa monitorizeze Romania, pentru ca nu avem Guvern, nu avem pe nimeni. Suntem ai nimanui. Vrem sa atragem atentia Europei ca suntem discriminati in tara noastra. Vine bulgarul, cumpara masina si mi-o vinde mie. Aici a pornit Revolutia in ‘89. Am fost primul care am venit la ora 7.00 si am cerut democratie. Am castigat democrato-hotie. Vom poni spre Vama Nadlac, in coloana de masini pe doua benzi cu 10 kilometri la ora. Va fi o demonstratie pasnica, prin care dorim sa atragem atentia Europei ca suntem discriminati”, a declarat Teodor Gurila, initiatorul protestului.

Acesta a mai sustinut ca protestatarii il vor actiona in judecata pe Calin Popescu Tariceanu, pentru „acte de subminare a economiei nationale, dumping si concurenta neloiala“.

Dupa o ora de protest in fata Palatului Administrativ, protestatarii au plecat cu masinile in mars catre iesirea din municipiul Arad spre Nadlac, paralizand traficul pe mai multe artere din oras.
Liderul protestatarilor a mai spus ca se asteapta sa fie amendat de autoritati, pentru acest miting neautorizat, cu suma de 1.000 de lei.

Protestul de sambata de la Arad a fost anuntat in urma cu cateva zile de organizatia non-guvernamentala Vox Populis, insa Primaria municipiului nu a acordat autorizatia pentru protest.

Tot zilele trecute, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Crestini, Samuel Caba, a anuntat organizarea unui grup de initiativa care sa ceara anularea Ordonantei de Urgenta prin care s-a triplat taxa de mediu perceputa in cazul inmatricularii masinilor second-hand.

Conform celor afirmate de Caba, grupul intentioneaza sa promoveze un proiect legislativ prin care sa se instituie o taxa unica de mediu, in valoare de 100 de euro, pentru toate masinile second hand care vor fi inmatriculate in Romania. „Pentru acest lucru avem nevoie de 100.000 de semnaturi, adunate dintr-un sfert din judetele tarii, plus municipiul Bucuresti. Noi avem filiale in 20 de judete, asa ca nu va fi o problema sa strangem aceste semnaturi”, a declarat Samuel Caba.

Pe durata protestului de sambata, in zona Palatului Administrativ din Arad au fost prezente mai multe echipaje de Politie, dar si jandarmi, care au format un cordon in jurul manifestantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.