Cele doua bratari dacice, recuperate la sfarsitul lunii trecute de la un colectionar german, au ajuns la ora 15.15 pe Aeroportul Otopeni, cu o cursa regulata venind de la Frankfurt, sub escorta militara, iar in jurul orei 16.30 au fost predate Muzeului National de Istorie.
Cele doua bratari, potrivit sefului Serviciului de Protejare a Patrimoniului National din Inspectoratul General al Politiei Romane, comisar sef Aurel Condrut, au fost expertizate in Germania, sunt autentice si au fost predate Muzeului National de Istorie pentru a fi expuse langa celelalte sapte bratari recuperate pana in prezent. In total, in dosarul "Aurul Dacilor" au fost date in urmarire 18 bratari.

Condrut a declarat pentru NewsIn ca persoana care avea cele doua bratari in colectie este cumparator de buna credinta, a primit contravaloarea celor doua obiecte din patrimoniul romanesc. Mai mult, colectionarul german a oferit informatii despre persoanele de la care a cumparat bratarile si despre alte obiecte de arta ce i-au fost oferite spre cumparare.

Condrut a precizat si ca este posibil ca multe alte obiecte de patrimoniu national sa fie recuperate in perioada urmatore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.