Cei doi au au vorbit despre criza economica, somajul, problemele comunitare si calitatea vietii. Rudolph Giuliani a venit inca de ieri in Romania si in aceasta seara va fi oaspetele de onoare al galei Zece pentru Romania.

Rudolph Giuliani s-a declarat foarte impresionat de felul in care arata Bucurestiul si a explicat ca problema traficului aglomerat din Capitala Romaniei nu este de natura sa ingrijoreze intr-o asemenea masura.

Cand am sosit prima data in Bucuresti, am constatat ca orasul este curat. Ca primar, ai obligatia sa mentii orasul curat si in felul acesta creezi o impresie buna. Traficul este bun si rau. Este rau pentru ca iti ia destul timp sa parcurgi orasul, este bun pentru ca ultimul lucru pe care ti l-ai putea dori pe lume ar fi un oras fara trafic. Traficul inseamna ca oamenii muncesc, au activitate, se plimba, credeti-ma ca as fi mult mai ingrijorat daca as sosi intr-un oras si as observa ca acesta nu are trafic, pentru ca asta ar insemna ca nu exista economie. Primarul are multe de facut pentru a rezolva problema traficului. Si noi avem de asemnea probleme in New York si Los Angeles. Am vazut si in India asemenea probleme dar si in Londra - toate orasele care se dezvolta probleme de acest gen atunci cand economia merge bine.”, a afirmat Rudolph Giuliani.

La final, Rudolph Giuliani l-a invitat pe Primarul General al Bucurestiului sa faca o vizita la New York.

L-am invitat pe dl. Primar General Sorin Oprescu sa vina la New York si sa vada orasul. Pentru ca am fost impresionat de atitudinea sa pozitiva, de preocuparea pe care o are pentru problemele edilitare. Aveti un oras foarte frumos, de care puteti sa fiti mandri.”, a concluzionat Giuliani.

Rudolph Giuliani este primarul New York-ului care a trecut prin cea mai grea incercare. A fost nevoit sa administreze criza prin care a trecut metropola americana dupa evenimentele de la 11 septembrie 2001.

Acum, in plina criza economica i-a dat cateva sfaturi primarului general al Bucurestiului, Sorin Oprescu.REALITATEA.NET - Fostul primar al New York-ului, Rudolph Giuliani, s-a întâlnit în această dimineață cu Sorin Oprescu